Esra Erol'un Ilk Kitabı; 'kara Duvak'

Konusu 'Kitap Kulübü' forumundadır ve Perspektif tarafından 16 Kasım 2011 başlatılmıştır.

1. Offline

Perspektif Yönetici

İtibar Puanı:
    0
    Sunucu, Esra Erol, programına katılan gelin adaylarından ve küçük yaşta evlenmeye zorlanan genç kızların öykülerinden yola çıkarak 15 kadının yaşadıklarını kitap haline getirdi.

Esra Erol, Küçük yaşta evlenmeye zorlanan, tecavüze uğrayan ve namus uğruna hayatları harcanan kadınlarların hayat hikayelerini kitap haline getirdi.

esra-erol-kara-duvak.jpg
    Sibel Bezirkan, Ceyda Ese, srpldmrc ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  2. Offline

cnshu Azimli

İtibar Puanı:
    0
    bn bu kadını çok sewiyorum ya nasıl bişi acaba merak ediyorum kitabını alabilirim belki
    Ceyda Ese, hürrem7582 ve beyaz melek bunu beğendi.
  3. Offline

bestemüzik

İtibar Puanı:
    0
    Kitabınızı beğendim...ve gerçekten hala böyle evliliklerin olduğunu ya da kızların genç yaşta evlilikten medet umması şaşırtıcı..''Ne hayatlar yaşamışlar'diye söylendim durdum...Ama hayata tutunmayı başarmışlar, yılmamışlar.Okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.Aynı kaderi yaşayanlar için( UMARIM YOKTUR) cesaret, bekar olanlar için tedbir ve iyi düşünmek adına....ve de anne -babalar LÜTFEN OKUSUNLAR.
    Yazılacak o kadar çok şey var ki.....
    Ceyda Ese ve hürrem7582 bunu beğendi.
  4. Offline

Serap Susam

İtibar Puanı:
    0
    Kitabınız çok güzeldi.İçim titreyerek okudum ve çok üzüldüm.Ne hayatlar ne yaşanmışlıklar var.Mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum,çok etkilendim.
    Ceyda Ese ve Canan33 bunu beğendi.
  5. Offline

ikra

İtibar Puanı:
    0
    kitabınızı okudum ve okurken kendimi öyle kaptırdımki o gün içinde kitabı bitirdim ve halime şükrettim, çünkü; çok etkilendim kendimi onların yerine koydum ve hayat hikayeleri inanılmaz zor. size çok teşekkür ediyorum kitabınızla bu konuları gündeme koydunuz ve genç kızlarımıza inşaallah güzel ders verici olur. genç kızlarımızın mutlaka okuması gereken bir kitap...
    Ceyda Ese bunu beğendi.
  6. Offline

marTiLar ♥ muciZem ♥

İtibar Puanı:
    0
    Kitabi cok merak ediyorum aslinda. Ama henüz almak nasip olmadi. O kadar cok sey var ki aklimda Türkiye ye gidince hic vakit bulamadim kitabi arastirmaya. Ama bir gün okuyacagim insaAllah. Benim ilgimi ceken cünkü hayali seyler degil yasanmisliklarin anlatilmasi.
    Ceyda Ese bunu beğendi.
  7. Offline

srpldmrc

İtibar Puanı:
    0
    bende çok beğendim kitabı eline sağlık aslında okadar çok birikmiş şey varki içimde okudukça benimde anlatasım geldi sanki bir çeşit raatlamada denilebilir aslında buna ama benim yaşadıklarım yanında okuduklarım hafif kaldı neyse sevgiyle kalın
    Ceyda Ese bunu beğendi.
  8. Offline

Canan33 Bizden Biri

İtibar Puanı:
    0
    Iki gun once aldigim esra erol kara duvak kitabini dun aksam bitirdim. Paylasilan bu denli ozel yasantilarin bizler icin tekrar yasanilip hatirlanmasi ve yine yaralarin acilmasina uzuldum ve tesekkur ediyorum. ama en cok uzuldugum de boyle erkegim diye ortalikta gezen insanlarin hala aramizda olmasi. Aslinda bunlara insan diyerek siniflandirmak bile istemiyorum. Hatalar kimde diye dusunuyorum da soruyorum kendime, yasanilan bu kadar siddetin sorumlusu sadece erkeklermi. Biz oyle bir milletiz ki anne baba sevgisi herseyin ustunde geliyor. anne hakki, baba bedduasi almayalim diye her dediklerine evet dedigimiz aile fertlerimi yoksa suclu olan. Bizler hep benim dedigim olsun diyenlerdeniz cunki. Cogumuz ister koylu ister sehirli olalim kendi kararlarimizi bir kenara itip hep aile buyukleri tarafindan yonetilmeye haziriz. Onlar mutlu olursa bizde mutlu oluruz diye dusunuyoruz. Yasantimizin buyuk bir kismina hep cevremizdekiler hakim. Yok o ne der yok bu ne der. Yok ayipmis yok arsizlikmis diye ne karisinin ne kocasinin elini bile tutmaya cekinen bir toplumuz. Cocuklarimiza bile aile buyukleri yuzunden canim, yavrum, bebegim gibi guzel sozcukler bile gorgusuzluk ve saygisizca goruluyor. Hersey tabu hersey ayip hayatimizda cahil kalmis kabugunu bir turlu yirtamadigi yasam tarzinda. Ne kadinlarimiz ne de erkeklerimiz bu zihniyet degismedikce asla degismez. Kimimiz yine siddet gorcek ve gostericek. Yonetilmemeliyiz. Bu yuzden akilbali olmamis cocuklarimizin gelisip kendi kararlarini daha saglikli verebileceklerini dusunuyorum. Ailelerinde cikarci menfaatlerini cocuklar uzerinde kumar gibi oynamamalarini umut ediyorum. Ya hepimiz masumuz veya hepimiz sucluyuz. ilk kitabini candan kutluyorum Esra'cim ve yeni kitaplarinin devamini bekliyorum. Sevgilerimle... ( umarim okursun gercekten).
    Canan33, Dün 12:06
  9. Offline

DÖNDÜ KARAGÖZ

İtibar Puanı:
    0
    merhaba kitabı bende okudum ve çok beğendim ve Raabbime şükrettim bizlere hayatlarını açan ve bizleri bu hikayelerle buluşturan esra hn ma saygılar hürmetler.
  10. Offline

Ceyda Ese

İtibar Puanı:
    0
    Ablacım kitabını daha bugün aldım ama hemen okumak istiyorum. Bu yalan dünyada böyle güzel bi projeye adım atıp biz kızlara elini uzattığın için çok teşekkürler.
    marTiLar bunu beğendi.
  11. Offline

marTiLar ♥ muciZem ♥

İtibar Puanı:
    0
    Kitabi okudun mu Ceyda? Nasil buldun?
  12. Offline

menşure

İtibar Puanı:
    0
    kıtabı aldım bır çırpıda okudum ben bır çırpıda okudum ama o kadınların çektıklerı yıllarına maal olmuş bende cok seyler cektım ama şükür dayak görmedım ama bu kıtabı okurken tekrar çocuklugumdakı rahmetlı annemın çektıklerını tekrar yaşadım annelere önerım lütfen çocuklarını önce okutsun yaşı gelmedende evlendırmesın.Siz biliyorum kıtapta adı gecenlerın çektıklerını yuzuysel yazmaya çalışmıssınız ama o kadar etkılıkı onların çektıklerını derinden yaşadım cok guzel olmş anlatımınız cok teşekkur ederım aglamıssınızdır cunku okurken bende agladım.
    busem bunu beğendi.
  13. Offline

menşure

İtibar Puanı:
    0
    barkot nereye yazılacak soylermısınız
  14. Offline

busem Yönetici

İtibar Puanı:
    0
    neyin barkotu ? anlamadım ben...
    YEŞİM TUANA KAYA bunu beğendi.
  15. Offline

cennet şahin

İtibar Puanı:
    0
    kitabı dün aldım ve okurken çok duygulandım.kendi hayatımı gördüm sanki.....bende anlatmalıyım diye düşündüm inşalllah banada böyle bir fırsat verirsiniz:(
    kitabın arka sayfasında barkot numarasını kaydedin denmiş ama nereye yazılacağını bulamadım. yardımcı olursanız çok sevinirin.ayrıca çok tebrik ediyorum kitap harika okunmalı ve drs alınmalı.....
    YEŞİM TUANA KAYA bunu beğendi.
  16. Offline

YEŞİM TUANA KAYA

İtibar Puanı:
    0
    arkadaşlar banrol numarası nereye yazılıyor.Yardıncı olursanız sevinirim
    --- Mesajlar birleştirilip güncellendi: 5 Mart 2012 00:18 ---
    arkadaşlar banrol numarası nereye yazılıyor.Yardıncı olursanız sevinirim

Kadınlar Forumu

1. www.esraerolkaraduvak.com

,
  2. esraerolkaraduvak.com